Yhdistyksen logo

”Visio logosta syntyi samalla kun keskustelin puhelimessa tulevan kesänä perustettavan yhdistyksen nimestä. Yhtäkkiä näin silmieni edessä tekstin Aurinko-Maa, molemmat sanat isolla alkukirjaimella ja tavuviiva niiden välissä. Samalla silmissäni alkoi hahmottua aurinkoa, maata ja ihmiskuntaa ilmentävä kuva: kaksi ympyrää, ylempänä aurinko ja alempana maa. Sitten ympyrät alkoivat liukua päällekkäin, niin että niiden leikkauskohtaan muodostui – ei perinteinen kaikkinäkevä silmä – vaan sydän, kun ylemmän ympyrän alaosa suipentui sydämen kärjeksi ja alemman sydämen yläosa kaartui sydämen yläosaksi. Lopuksi näin vielä toisen, edellistä paljon suuremman kultaisen auringon, jonka sädekehä loisti ympyröiden muodostaman kuvion takaa.”

“Värit ilmestyivät kuvioon samalla kun ääriviivat selkiintyivät. Minulle sininen symbolisoi maan näkymätöntä henkistä ulottuvuutta ja  vihreä maan elämän aineellista ulottuvuutta. Roosa sydän symbolisoi ihmiskunnan kollektiivista sydäntä, kun sekä näkymätön ja näkyvä jumaluus ilmenevät ihmiskunnassa tasapainoisesti ja harmonisesti. Taustalla oleva suuri kultainen kehä edustaa maailmankaikkeuden sydäntä eli suurta henkistä aurinkoa ja kahtatoista eläinradan merkkiä, joiden värähtely ohjaa kehitystä planeetallemme. Näin logossa näkyy samalla kertaa symbolisessa muodossa yhdistyksen tehtävä ja tavoitteet sekä ulkoiset ja sisäiset yhteistyökumppanit.”

Tarja Salomaa logon synnystä 30.5.2006.

Logon on toteuttanut graafiseen muotoon Eija Nykänen.

Logoa voi tulkita monella eri tavalla. Uskon, että jokaisella on oma tapansa kokea ja tulkita sitä. Tässä muutamia omia näkemyksiäni.

Logossa sininen ja vihreä ovat osittain päällekkäin, niin että missä taivas ja maa yhtyvät muodostuu suuri ihmisen sydänkeskusta symbolisoiva roosa sydän. Sisempi violetti kehä edustaa maan piiriä. Kaiken taustalla on kultainen aurinko ja siinä kaksitoista sädettä, yhtä monta kuin on eläinradan merkkejä.

Copyright © Aurinko-maa ry 2019. All Rights Reserved.