Asger Lorentsen

26.2.1947 – 21.1.2012

asger_800x600

Uuden ajan henkisyyden uraauurtava uudistaja ja rakastettu henkinen opettaja Asger Lorentsen menehtyi 21.1.2012 suolistoleikkauksesta aiheutuneeseen suolisolmuun ja verenmyrkytykseen. Testamenttinaan hän jätti jälkeensä kaksi henkistä keskusta, joista Den Gyldne Cirkel on Tanskassa ja The Golden Foundation Kreetalla.

Akateemiselta koulutukseltaan Asger Lorentsen oli uskontotieteiden ja historian maisteri, sen lisäksi hän suoritti tohtorin tutkinnon amerikkalaisessa henkitieteiden yliopistossa The Seven Rays Universityssä.
1970– ja 80 luvuilla hän toimi lukion uskonnon lehtorina. 1980–luvun alussa hän oli yksi Kööpenhaminassa sijainneen Rosehaven koulutuskeskuksen johtajista ja opettajista, ja johti 1990–luvun alussa Ananda Ashramia, yhteistyössä Ananda Tara Shanin kanssa.

Vuonna 1994 Asger Lorentsen perusti vaimonsa Yvonne Wassinin kanssa Den Gyldne Cirkelin, koulutus- ja valotyökeskuksen. Se tarjoaa koulutusta sydämen tien kulkijoille, ajattoman viisauden etsijöille ja uuden ajan henkisyydestä kiinnostuneille. Kultaisen Graalin järjestö (The Order of the Golden Grail), on Asger Lorentsenin vuonna 2001 perustama henkinen sääntöjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää maan muuttumista pyhäksi planeetaksi kouluttamalla graalin polun kulkijoita sisäiseen valotyöhön uuden maailmanimpulssin ankkuroitumiseksi ihmiskuntaan. Vuonna 2001 Asger Lorentsenin aloitteesta perustettu ja lähinnä tanskalaisin vapaaehtoisvoimin Kreetalle rakennettu The Golden Foundationin temppeli ja koulutustilat on tarkoitettu kansainväliseksi koulutus- ja retriittipaikaksi. Vuonna 2009 hän perusti Kultaisen Akatemian, joka tarjoaa henkistä koulutusta ryhmille ja kotiopiskelijoille; opiskella voi katsomalla netin kautta live–kurssitilanteissa äänitettyjä opintovideoita. Tanskan keskuksesta on lisäksi lähetetty jo vuosien ajan sunnuntaisin henkinen palvelus web-radion välityksellä.

Asger Lorentsen on kirjoittanut yli kaksikymmentä kirjaa teosofiasta, henkisestä kehityksestä ja maailman palvelemisesta. Suomeksi on julkaistu ”Sydämen parantava valo”, ”Ihmisen sisäiset maailmat” ja ”Tähti–ihmiset ja enkeli–ihmiset”, joiden lisäksi ”Åndelig psykologi”, ”Jesus og kristusimpulser” ja ihmiskunnan vihkimyspolkua käsittelevä graalin trilogia ”Blade av livets bog” ovat luetuimpia.

Asger Lorentsenin 1970–luvulta lähtien jatkunut kiinnostus regressioterapiaan johti hänet aikaisempia käsityksiä laajempaan ihmiskunnan ja yksittäisen ihmisen kehityksen ja vihkimyspolun ymmärtämiseen. Hänen syvälliset ja avartavat analyysinsä ihmiskunnan nykyisestä tilanteesta sekä hänen kauttaan välittyvä universaalin sydämen läsnäolo vaikuttivat monella tasolla kohottavasti ja inspiroivasti koko hänen laajaan kuulijakuntaansa.

Asger Lorentsen oli verkostoituja ja hänet tunnetaan henkisissä piireissä maailmanlaajuisesti, vaikka hänen käytännön koulutuksensa keskittyikin pohjoismaihin. Suomessa Asger Lorentsen tunnetaan kirjojensa ohella laajasta Kultaisen Graalin koulutuksesta, lukuisista kesäkouluista sekä henkisen terapian, sydänparantamisen ja Kultaisen Akatemian koulutuksista.

Asger Lorentsenin henkisen testamentin mukaan sekä Tanskan että Kreetan keskukset kuuluvat kaikille ihmisille. Keskusten toimintaa voi tukea ohjaamalla lahjoituksen tilille The Golden Foundation, FI41 1820 3000 0158 18.

Copyright © Aurinko-maa ry 2019. All Rights Reserved.