Kesäkurssit onnistuivat! Entä jatko?

Tanskalainen henkinen opettaja, selvänäköinen konsultti ja taiteilija Yvonne Wassini piti Suomessa 26.–29.6. neljä päivää kestävän intuitiivisen maalaamisen kurssin ja 30.6.–2.7. viikonloppukurssin feminiinisestä henkisyydestä. Kurssit onnistuivat hyvin, herättivät innostusta ja molempien kurssien loppuvaiheessa osallistujat toivoivat jatkoa. Kerron seuraavassa ensin vähän kursseista, sitten tulee kurssilaisten antamaa palautetta. Lopuksi kerron jatkosuunnitelmista, joita teimme molempien kurssien lopulla.

Kurssit pidettiin Oulun seudulla Ylikiimingissä luontomatkailuja tarjoavassa Vuoton Joutsenessa, jossa saimme villiyrteillä maustettua lähiruokaa. Pohjoinen luonto, jonka keskellä Vuoton Joutsen sijaitsee, oli olennainen tekijä molemmilla kursseilla: oli metsiä, järvi ja rantaniittyjä, joki ja soliseva koski, jonka rannalla kurssipaikkamme vanha Lammin pirtti sijaitsee, sekä lähteikkö metsässä pienen kävelymatkan päässä. Pihlajat ja niityt kukkivat hyvin runsaasti ja hyttyset panivat harjoittamaan kärsivällisyyttä. Maalauskurssin aikana koimme vuoroin sadetta, vuoroin aurinkoa, feminiinisenhenkisyyden kurssi sai lahjakseen loistavia kesäpäiviä.

Kursseille osallistui sekä Yvonnen vanhoja tuttuja aiemmilta kursseilta että useita hänelle ja meille “vanhoille” aivan uusia tuttavuuksia. Ikähaarukka oli kivasti laaja meistä eläkeläismummoista aivan nuoriin. Suurin osa oli Oulun seudulta, mutta joitakin myös Etelä-Suomesta (ja tulkki Enontekiöltä).

Intuitiivisen maalaamisen kurssi aloitettiin avaamalla sisäinen kanava. Jokainen maalaamisjakso aloitettiin Yvonnen ohjaamalla meditaatiolla. Hän opasti maalaamaan valoyhteydestä käsin ja ylläpitämään sitä maalaamisen aikana. (Lisää Yvonnen intuitiivisesta maalaamisesta haastattelussa”Taidetta valotyönä)” Aurinkoisena aamuna lähdimme meditaation jälkeen luontoon, kuljimme oman sisimpämme johdattamina paikkaan, jonka koimme omaksemme ja saimme siellä aiheen päivän työhön. Toisina päivinä Yvonne antoi meditaatiossa inspiroivan aiheen ja jakoi sen jälkeen hyvin konkreettisesti käytännöllisiä ohjeita maalaamiseen. Hänellä on runsas varasto yksikertaisia ja toimivia niksejä, joiden avulla aloittelijakin saa aikaan sisäistä valoa säteileviä kuvia. Maalausprosessin aikana hän tarjosi henkilökohtaista apua.
Kurssilaiset pahoittelivat, että useimmilla ei ollut mahdollisuutta osallistua myös feminiinisen henkisyyden kurssiin ja kysyttiin, eikö Yvonne voisi opettaa jotakin siitä myös maalauskurssin yhteydessä. Viimeisenä maalauspäivänä näin tehtiin ja tämä yhdistelmä onnistui erittäin hyvin.

Feminiinisen henkisyyden kurssilla Yvonne ohjasi harjoituksia ja meditaatioita, joiden avulla hän johdatti meitä yhteyteen sisäisen papittaremme kanssa ja toimimaan siitä käsin. Hän on tutkinut intuitiivisesti papitarten tehtäviä sellaisissa muinaisissa kulttuureissa, joissa papittarilla oli tärkeä tehtävä (noin 2000 eKr. ja aikaisemmin). Hänen opetuksensa perustuu näihin sisäisiin inspiraatioihin. Työskentelimme etupäässä ulkona luonnossa. Viimeisenä päivänä kävimme lähteikössä tekemässä seremonian, jossa siunattiin ja koodattiin vettä. Kurssin aikana keskityttiin myös Maailmanäitiin ja tehtiin Maria-palvelus maan hyväksi.

Yvonne kertoi näkemyksistään ja antoi selkeitä ohjeita, mutta ei pitänyt pitkiä luentoja. Vaikka työskentelimme intensiivisesti, keskusteluille ja ilolle oli vapaasti tilaa. Se loi yhteishenkeä, ystävyyttä, innostusta. Yvonne antoi kurssipäivien kuluessa henkilökohtaisen selvänäköisen luennan niille kurssilaisille, jotka sitä halusivat. Näistä tuli erinomaista palautetta.

Osanottajien palautetta kursseista:
“Kurssi ylitti odotukset joka suhteessa. Olen niin onnellinen vieläkin ja olen maalannut vielä kotona lisää.”
“Ihana intensiivinen ja sydäntä lämmittävä maalauskurssi. Taianomainen innostus leijui ympärilläme kun heittäydyimme värien ja luovuuden maailmaan. Yvonnen opastus oli taitavaa ja rohkaisevaa.”
“Maalauskurssilla luomisen tuskaa ja muutama iloinen onnistumisen kokemus. Kolmekin päivää olisi minulle, aloittelevalle ‘taiteilijalle’ riittänyt. ?”
“Keskustelevaa opetusta, ihania meditaatiota, hyvä yhteishenki ja huikea papitarvihkimys meditaatio. Kurssin kruunasi Yvonnen parantava hoito kurssin lopuksi. Perjantaina saimme nauttia talon emännän kera virvoittavasta yrttisaunasta.”
“Meidän Feminiininen henkisyys-kurssimme oli viehättävä, lämmin ja eläväinen niinkuin Yvonne. Ja kesä kauneimmillaan!”
“Koin kurssin oikein voimaannuttavana ja hoitavana sekä sain työkaluja ja opin löytämään ja luottamaan omaan sisäiseen viisauteeni, sisäiseen papittareeni. Yvonnen opetus on pehmeää, viisasta ja ihanaa. Haluan opiskella häneltä lisää, hänellä on paljon ajankohtaista, feminiinistä viisautta, jonka aika on todellakin tullut.”
“Lempeä, kaunis, pehmeä ja sydämellinen energia välittyi Yvonnen ohjauksesta, mutta myös tahtoa ja viisautta. Sain monia uusia oivalluksia.”

Seuraavat kurssit
Jatkoa siis toivottiin kurssilaisten taholta. Maalauskurssin viimeisenä päivänä, jolloin työskenneltiin myös feminiinisen henkisyyden merkeissä, Yvonne sai idean pitää ensi vuonna yhdistetty intuitiivisen maalaamisen ja feminiinisen henkisyyden kurssi. Kurssilaisten taholta toivottiin myös sydänparannuskurssia.

Yvonne sanoi, että hän voi tulla kurssia pitämään minne tahansa Suomeen. Vuoton Joutsen Oulun seudulla on yksi vaihtoehto, mutta ei hyttysaikana! Toki on muitakin aikoja. Puhuttiin myös Etelä-Suomesta ja Lappikin mainittiin. – Tiedätkö sinä jonkun hyvän ja kohtuuhintaisen kurssipaikan mieluiten lähellä liikenneyhteyksiä? Ehdotuksia otetaan vastaan! – Yksi vaihtoehto, joka herätti mielenkiintoa, olisi lähteä porukalla Yvonnen luo Tanskaan Birkemosegårdeniin (Katso www.dengyldnecirkel.dk, erityisesti info/praktisk.)

Kynnyksenä on, että saamme kokoon sopivan kokoisen ryhmän osallistujia. Kun saamme porukan kokoon, voimme keskenämme ja Yvonnen kanssa neuvotella kurssin teemasta, paikasta ja ajankohdasta. Oletko kiinnostunut? Ota yhteyttä!

Verkosto
Molemmilla kursseilla syntyi lämmin ja innostunut ilmapiiri, joka kohosi kurssien loppua kohti. Niinpä puhuimme myös siitä, miten voisimme säilyttää yhteyden toisiimme. Maalauskurssilla suunnittelimme, että voisimme kokoontua joskus viikonlopuksi yhdessä maalaamaan. Toinen ajatus oli aloittaa feminiinisen henkisyyden verkosto. Nämä kaksi voitaisiin yhdistää, oli useiden mielipide. Verkosto voisi toimia esimerkiksi skypen ja sähköpostin avulla, ehkä myös facebookin kautta ja ehkä voisimme joskus kokoontuakin.

Näin jälkeenpäin minusta on tuntunut, että pyhän feminiinisyyden lisäksi voisimme kenties olla kiinnostuneita myös sen yhdistämisestä pyhään maskuliinisuuteen– meissä jokaisessa? Kiinnostaako myös maskuliinisuus aikamme uuden henkisyyden näkökulmasta? Mitä mieltä olet???

Verkoston ei tarvitse rajoittua vain Yvonnen tämän kesän kurssien osanottajiin, vaan muutkin ovat tervetulleita.

Oletko kiinnostunut?
Jos olet, ota yhteyttä!
Onko sinulla ehdotuksia?
Mielipiteitä?
Toivomuksia?

Anna-Riitta (kurssien tulkki)
anna-riitta.lindgren(at)uit.no, puh. 0503368496

Copyright © Aurinko-maa ry 2019. All Rights Reserved.